Тихе Богослужіння Зборів Друзів України 13 жовтня почалося з короткої проповіді.

Юрій Шеляженко поділився радістю із друзями Людмилою Гольчанською, Артемом Денисовим, Сергієм Ведмедєвим і Олександром Івановим: сьогодні зранку ми молилися за мир в Україні з українськими та світовими друзями, а потім була щотижнева молитва Центральноєвропейської зустрічі з центром у Празі, де було багато людей, і в тому числі, Юрій радий був побачити Надію Спасенко, яка є квакером вже десятки років і певний час була єдиним українським квакером. Надія Іванівна збирається в Україну, і було б радістю її побачити. Відомо, що вона дуже любить Україну і принципово спілкується українською мовою.

Ми почали нашу мовчазну молитву, тримаючи у світлі тих, хто страждає. Наш друг Андрій Вишневецький сьогодні не зміг взяти участь у нашій молитві, він у лікарні, у нього гострий тонзиліт. Крім того, він християнський пацифіст, але всупереч його праву на сумлінну відмову його примусово мобілізували і, попри всі зусилля руху пацифістів, не звільнили з військової служби. Деякий час він служив на кухні, що було певним полегшенням, але йому не дозволяли бачити родину і, коли він наполегливо просив про це, йому дали наказ служити в артилерії, що йде проти його совісті, і він не може виконати цей наказ, тому він переживає складний час і тяготи, тримаємо його у світлі.

Український народ продовжує страждати від російської агресії. Авіаційні бомби руйнують Сумщину і Харківщину, дрони атакують Київщину, Полтавщину, Дніпропетровщину, Херсонщину та інші регіони України. На Донеччині загарбницькі війська безжально вбивають українців. Повідомлялося про варварські розстріли військовополонених. П’ять областей знеструмлено, і нас очікує важка зима. Але українці стійкі, попри всі випробування. Журналісти продовжують викривати брехливу путінську пропаганду війни, хоча їхню колегу Вікторію Рощину ув’язнили і вбили. Волонтери продовжують допомагати людям попри вбивство російським дроном судді Верховного Суду Леоніда Лобойка, коли він розвозив гуманітарну допомогу на Харківщині.

Друзі, ми маємо перемагати зло добром. Ми молимося за мирний кінець війни в Україні, а також про мирне закінчення війни у Палестині і про мирне закінчення всіх воєн у світі. Ми прагнемо допомогти Божій справі здійснення цих молитов, щоб у світі більше не було воєн.

За Євангелієм від Матвія 5:14-16, Ісус Христос вчить нас:

Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на вершині гори. Ніхто не ставить запалений світильник під перевернуту посудину, але ставлять на свічник, і він тоді світить усім у хаті. Нехай світло ваше сяє людям так само, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця Небесного.

Джордж Фокс писав у 1656 році:

Будьте зразком, будьте прикладом у всіх країнах, місцях, островах, для всіх націй, куди б ви не прибули, щоб ваші справи та життя могли бути проповіддю для усіх людей; тоді ви станете радісно ходити по світу, відповідаючи тому, що від Бога в кожній особі.

Ми знайшли мир і радість у тихій молитві, і ми продовжуватимемо молитися щонеділі о 14:30 за Києвом, Zoom лінк:

Topic: Meeting of Friends of Ukraine. Збори Друзів України
Time: Oct 20, 2024 02:30 PM Kyiv
Every week on Sun, 110 occurrence(s)
Будь ласка, завантажте та імпортуйте наступний файл календаря iCalendar (.ics) до Вашої календарної системи.
Weekly

Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/73901200496?pwd=uLWTbPC4xQDm9mxalq2ArvfEv38ItH.1

Meeting ID: 739 0120 0496
Passcode: 9Hp3vk